Sännas projekti



Sannäs- projekti

Sannäs- projektin tarkoituksena oli kehittää ja lisätä Sannäisten kartanon kestävää kehitystä ja selvittää mm. Kartanon asiakkaiden suhtautumista kestävään kehitykseen. Projektimme lähti käyntiin ryhmäjaolla joista osa keskittyi enemmän haastatteluihin ja sen suunnitteluun, osa teoriaosuuteen ja loput benchmarkkaukseen. Tämän jälkeen laadimme yhdessä projektisuunnitelman, jonka avulla saimme työnteon hyvin alkuun. 

Itse keskityin suurimmaksi osaksi teoriaosuuteen. Tehtävänämme oli perehtyä kestävään kehitykseen sekä koota siitä raportti, jonka tarkoituksena oli auttaa kaikkia ryhmäläisiä ymmärtämään kestävän kehityksen tarkoitus paremmin. Yleisen kestävän kehitys- teorian lisäksi kerroimme myös raportissamme mitä jo olemassa olevia kestävän kehityksen toimintoja Sannäisten kartanolla on. 

Tämän pohjalta lähdimme miettimään uusia kestävän kehityksen ideoita. Keksimme runsaasti uusia kestävän kehityksen ideoita, joita oli mm. uudelleen käytettävien tuotteiden lisääminen sekä lihan käytön vähentäminen jonka voisi korvata kasvipainoitteisemmalla vaihtoehdolla.

Osa ryhmästämme laati myös benchmarkingista teorian ja etsi tietoa Sannäisten kartanon kilpailijoiden kestävän kehityksen toiminnoista joista Sannäisten kartanon oli mielestäni hyödyllistä tietää.

Metodina käytimme haastatteluja jossa haastattelimme kartanon kokousasiakkaita. Tarkoituksena oli saada selville kuinka paljon asiakkaat arvostavat kestävää kehitystä kokouspalveluita varatessaan, sekä millaisia käsityksiä asiakkailla on kestävästä kehityksestä. Monet sanoivat kestävän kehityksen näkyvän kierrätyksessä, ruoassa sekä yleisessä ilmapiirissä.

Lopuksi esittelimme vielä powerpoint- esityksen Sannäisten kartanon työntekijöille, josta he ilahtuivat hurjasti. He pitivät kaikista ideoistamme ja saivat varmasti paljon apua työpaikan kehitykseen.









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Next travel Finland

Volunteering at Travel Fair